Vasario 23 d. Marijampolės profesinio rengimo centre vyko Marijampolės PRC ir Marijampolės vežėjų asociacijos organizuotas transporto sektoriaus verslo atstovų susitikimas – diskusija „Kaip drauge pasiekti profesinę sėkmę“.

Susitikimo tikslas – aptarti bendradarbiavimo galimybių plėtrą, išgirsti verslo atstovų nuomonę apie paruoštus specialistus, išsiaiškinti transporto sektoriaus specialistų poreikį ir sužinoti verslo atstovų lūkesčius.

Direktorius Gražvydas Juodišius svečius supažindino su Marijampolės PRC transporto sektoriaus mokymo programomis, pristatė ir naujai rengiamas Krovimo krano (hidromanipuliatoriaus) operatoriaus ir Motorinių transporto priemonių keleiviams vežti vairuotojo mokymo programas. Tai pat pateikė siūlymus, kaip būtų galima bendradarbiauti ir pasiekti abipusės naudos.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos ,,LINAVA“ prezidentas Romas Austinskas klausytojus trumpai supažindino su šiandienos transporto sektoriaus aktualijomis, išsakė pagrindines problemas, kodėl vairuotojai mieliau renkasi užsienio įmones ir nelieka dirbti Lietuvoje. Po pranešimo vyko diskusija. Verslo atstovai tarėsi, kaip būtų galima problemas išspręsti arba, kiek įmanoma, jas sumažinti.

/*54745756836*/