Profesinė stažuotė Sicilijoje

2023 m. kovo 18-26 dienomis Marijampolės PRC darbuotojai Ona Vieraitienė, Vilkaviškio skyriaus virėjo profesijos mokytoja, ir Ramūnas Žarskis, Paslaugų skyriaus maisto pramonės darbuotojo profesijos mokytojas, vyko į darbo stebėjimo vizitą Sicilijoje (Italija).

Darbo stebėjimo vizito metu stebėjome, dirbome ir konsultavomės su ilgametę patirtį maitinimo srityje dirbančiais italais profesionalais, lankėmės įmonėse: šeimos sūrio gamyklėlėje mokėmės rikotos ir mocarelos gamybos proceso. Turėjome galimybę stebėti jų veiklą, įgyti naujų profesinių žinių ir gebėjimų. Susipažinome su itališko (šeimos) restorano-picerijos ir viešbučio „LE GIARE“ veikla, su siciliečių gyvenimo būdu ir jų mitybos bei keliavimo ypatumais, kultūriniu paveldu. Mokėmės gaminti beglitiminius bei veganiškus patiekalus, bandėme išgauti picos tešlos paslaptis.

Naujais itin aukštos kokybės sicilietiškų patiekalų ir desertų receptais bei kitais miltinių ir pieno produktų gaminių gaminimo būdais pasidalinsime su mokiniais, kolegomis, pritaikysime savo žinias praktiniame mokyme.

 

Profesijos mokytojai Ona Vieraitienė ir Ramūnas Žarskis

„Erasmus+“ programos profesinio mokymo mobilumo projektas

Šis kūrinys atspindi tik autorių nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

Galerija