Atvirų durų 2024 savaitės apžvalga

Atvirų durų savaitė balandžio 8-13 d. Marijampolės profesinio rengimo centre praėjo sėkmingai -sulaukėme 350 mokinių iš Marijampolės, Vilkaviškio, Šakių, Prienų apskričių mokyklų. Mokiniai, mokinių tėvais ir mokytojai liko labai patenkinti mūsų centru bei kolektyvu: dėkojo už šiltą priėmimą bei galimybę sužinoti apie centrą. Mokinius sužavėjo mokymosi erdvės, bendrabučiai, sektoriniai praktinio mokymo centrai, profesijų mokytojų specialybių pristatymai.

Nuvykę į Sektorinius praktinio mokymo centrus, mokiniai susipažino su žemės ūkio, kelių statybos bei melioracijos technika ir turėjo galimybę ją išbandyti. Kiekvieno apsilankymo pabaigoje mokiniai pasidalino savo įspūdžiais. Labiausiai jiems patiko kirpėjo, kosmetiko, virėjo, apdailininko, padavėjo ir barmeno, automatinių sistemų mechatroniko, transporto priemonių remontininko, elektriko, žemės ūkio darbuotojo, metalo apdirbimo, melioratoriaus specialybės. Mokiniai domėjosi galimybe mokytis profesijos modulius kartu su bendrojo ugdymo programa, apie galimybę įgyti antrą specialybę, mokytis pagal pameistrystės sutartį, stipendijas, buvo užduota klausimų apie vizitus pagal „Erasmus+“ projektus ir stažuotes.

Atvirų durų dienose sulaukėme ir svečių iš užimtumo tarnybos. Svečiai susipažino su mokymosi galimybėmis, profesijomis, galėjo profesijų mokytojams užduoti jiems rūpimus klausimus. Vizito pabaigoje užimtumo tarnybos klientai pasidžiaugė, kad buvo šiltai priimti, suprato, kad mokytis niekada ne vėlu ir kad jie Centre yra visada laukiami.

Pasibaigus atvirų durų dienoms, sulaukiame nemažai skambučių, laiškų dėl vizitų centre.

Atvirų durų dienos baigėsi, bet jos atviros visiems ir visada. Maloniai kviečiame kreiptis tel. +370 674 28657 El. paštu vilma.ziloviene@mprc.lt ir laukiame Jūsų.

Karjeros specialistė Vilma Žilovienė

 

Atvirų durų dienos baigėsi, bet jos atviros visiems visada.

Galerija