Įspūdžiais iš stažuotės dalinasi aštuonios padavėjo/barmeno specialybės mokinės, kurios projekto įgyvendinimo metu ,,Tarptautiška patirtis – tavo sėkminga ateitis“ keturias savaites tobulinosi Florencijoje (Italija).

Stažuotė buvo įdomi ir naudinga visomis prasmėmis. Nors prieš išvykstant į svečią šalį mokinės jautė didelį jaudulį ir nerimą, šiandien visos džiaugiasi. Jos pripažįsta, jog didžiausias nerimas buvo pirmąją savaitę, kol apsiprato ir susipažino su darbo vietomis, gyvenamąja aplinka ir jas supančiais žmonėmis. Vėliau nebuvo jokių problemų, net ir kalbos barjero, visos susikalbėjo ir anglų kalba, o vėliau ir itališkai, todėl drąsiai dirbo savo praktikos vietose. Dalyvės dirbo aukšto lygio restoranuose ir pasisėmė įvairiausios darbo patirties. Ir, žinoma, jos pažino vieną gražiausių miestų pasaulyje – Florenciją.

Merginos aplankė daugybę vietų, muziejų, sutiko daug įvairiausių žmonių, paskanavo itališkų patiekalų ir tikros espresso kavos.

Labiausiai sužavėjo italų draugiškumas ir paprastumas bei nedingstanti šypsena, kas dalyvėms buvo neįprasta, ir ko reikėtų iš jų pasimokyti. Žinoma, yra ir mažas trūkumas – italai niekur neskuba, todėl punktualumu nepasižymi. Tačiau prie to greitai priprantama. Stažuotė visoms dalyvėms padėjo įgyti ir daug asmeninių savybių. Visos įgavo daugiau pasitikėjimo savimi, savarankiškumo, tapo atviresnės ir labiau bendraujančios, išmoko atsakingiau tvarkyti savo pinigines lėšas, įgavo daugiau socialinių įgūdžių.

Kiekvienas dalykas palieka mažyti pėdsaką žmoguje. Tikimės, kad ši patirtis padėjo geriau suprasti kitokią kultūrą, tapti tolerantiškesnėmis ir labiau pažinti save.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Projektų vadovė Monika Lunskutė

/*54745756836*/