Vasario 8 – 14 d. Puerto de la Cruz mieste (Ispanija) parengiamajame Erasmus+ projekto „Profesijos mokymo metodų modernizavimas, remiantis ES patirtimi“  vizite dalyvavo direktoriaus pavaduotoja ugdymui I. Mockevičiūtė ir vystymo skyriaus vedėja L. Zableckienė. Susitikime su priimančios organizacijos „Temis Education“  darbuotojais buvo suderinta apdailininkų/statybininkų specialybės mokytojų stažuotės darbotvarkė, kultūrinė programa. Profesijos mokytojai turės galimybę lankytis dviejose profesinėse mokyklose ir keliose kompanijose, kurių darbai susiję su statyba ir apdaila, susipažins su švietimo sistema bei profesiniu mokymu, galės aptarti juos dominančius klausimus: statybininkų paklausa regione, įsidarbinimo galimybės baigus šią profesiją, bendravimas su darbdaviais, mokymo programų turinys, mokymo bazės kūrimas ir atnaujinimas ir pan.

„Temis Education“ direktorė Lita Hernandez išsamiai atsakė į kilusius klausimus ir pasidžiaugė gražiu bendradarbiavimu su mūsų centru. Šiais mokslo metais gamybinę praktiką Tenerifėje atliko mūsų centro kelių statybos ir melioracijos specialybės mokiniai, kurie pasirodė darbštūs, atsakingi jaunuoliai.

Vizito metu buvo aplankyti miestai Orotava, Garachico, Icod de los Vinos ir didžiausia Tenerifės salos atrakcija – Teidės vulkanas.

Paskutinioji projekto stažuotė apdailininkų/statybininkų specialybės mokytojams vyks kovo 16-27 d.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

/*54745756836*/