Balandžio 12d. Marijampolės profesinio rengimo centro Sektoriniame melioracijos (kelių statybos/remonto) transporto darbuotojų praktinio mokymo centre įvyko jau tradicija tapęs ekskavatorių valdymo meistriškumo konkursas organizuojamas kartu su Lietuvos melioracijos įmonių asociacija. Ekskavatorių valdymo meistriškumo konkursas suburia jau dirbančius ir besimokančius dirbti kelių statybos bei melioracijos technika ir prisideda prie šių paklausių darbo rinkoje profesijų populiarinimo.

Meistriškumo konkurse dalyvavo dviejų kategorijų dalyviai- profesionalai ir mokiniai. Profesionalai atvyko iš UAB „Kelranga“, individualios J. Juodišiaus įmonės, UAB „Akonstrukto“ ir Marijampolės profesinio rengimo centro, mokinių kategorijoje varžėsi Marijampolės profesinio rengimo centro bei Plungės technologijų ir verslo mokyklos mokiniai. Konkursas prasidėjo teorinių žinių patikrinimu, po to vyko praktinių įgūdžių demonstravimas. Organizatorių paruoštos užduotys iš dalyvių pareikalavo ne tik įgūdžių ir profesionalumo, bet ir didelio susikaupimo, atidumo bei žinoma maksimalaus greičio.

Konkursą laimėjo:

Profesionalų kategorija

I vieta – Dalius Mykolaitis, UAB „Akonstruktas“

II vieta – Arnas Burbulis, Marijampolės profesinio rengimo centras

III vieta – Aurelijus Kižys, UAB „Akonstruktas“

Mokinių kategorija

I vieta – Vakaris Dembinskas, Marijampolės profesinio rengimo centras

II vieta – Gražvydas Bartkus, Plungės technologijų ir verslo mokykla

III vieta – Deividas Mockaitis, Marijampolės profesinio rengimo centras

Laimėtojams buvo įteikti diplomai bei rėmėjų UAB „Piko valanda“, UAB „Mantinga“, UAB „Kelranga“ bei UAB „Avesco Cat“ prizais.

Visiems konkurso dalyviams buvo įteikti Padėkos raštai bei UAB „Avesco Cat“ įsteigtos atminimo dovanėlės.

 /*54745756836*/