Š. m. lapkričio 14-18 d. Marijampolės profesinio rengimo centre vyko atvirų durų savaitė. Iš viso apsilankė 612 mokinių iš 34 mokyklų.

Atvirų durų savaitės metu mokiniai aplankė mokymosi erdves, laboratorijas, dirbtuves, bendrabučius. Nuvykę į Sektorinius praktinio mokymo centrus susipažino su žemės ūkio, kelių statybos bei melioracijos technika ir turėjo galimybę ją išbandyti. Tai mokiniams paliko didelį įspūdį.

Vizito metu mokiniams buvo pristatyta „Erasmus+“ mobilumo programa ir galimybės pagilinti praktines siekiamos profesijos žinias Europoje.

Kiekvieno apsilankymo pabaigoje mokiniai pasidalino savo įspūdžiais. Labiausiai jiems patiko virėjo, padavėjo ir barmeno, kirpėjo, kosmetiko, apdailininko, transporto priemonių remontininko, elektriko, žemės ūkio darbuotojo, melioratoriaus specialybės. Mokiniai domėjosi galimybe mokytis profesijos modulius kartu su bendrojo ugdymo programa.

Atvirų durų dienomis daugelis mokinių liko patenkinti. Mokytis Marijampolės profesinio rengimo centre išreiškė norą daugiau nei 150 mokinių.

Nors atvirų durų savaitė pasibaigė, mokymo centre galima apsilankyti, susipažinti su centro veikla, pravesti technologijų pamokas ar sudalyvauti edukacijose galima visus mokslo metus.

Kreipkitės tel. +370 674 28657

El. paštu vilma.ziloviene@mprc.lt

Laukiame Jūsų.
Karjeros specialistė Vilma Žilovienė

/*54745756836*/