Skip links

Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas 2018

Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas 2018

Lapkričio 6 d. Marijampolės profesinio rengimo centre įvyko etnokultūros projekto „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ Suvalkijos regiono varžytuvės.
Projektas organizuojamas Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro.

Projekto tema 2018 metais – darbo šventės.

Ūkio  darbų patirtis,  tradicijos,  papročiai  yra  bendrosios  tautos  kultūros  dalis.  Darbų  metu per   tradicijas,  papročius  perduodama požiūris  į  pasaulį  ir  gyvenimą,  tikėjimas,  dorovė,  elgesio  būdas, kultūros  vertybės, socialinių  santykių  formavimas  ir  kitos vertybės. Projektu  „Lietuvos  kulinarijos  ir  etninio  paveldo  išsaugojimas  ir  puoselėjimas“  siekiama  supažindinti  mokinius  su  turtingais regionų  papročiais,  pramogomis  ir   tradiciniais  darbo  švenčių patiekalais.

Suvalkijos regiono varžytuvėse rungėsi keturios komandos: Centro K. Naumiesčio skyriaus komanda, Centro Vilkaviškio skyriaus komanda, Centro Marijampolės skyriaus komanda ir Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro komanda. Projekto regionines varžytuves sudarė 3 konkursai: komandos  prisistatymo (tarmės ir tautosakos) konkursas, kulinarijos  paveldo  konkursas ir etnokultūros žinių konkursas. Džiugu, jog mokiniai buvo atsakingai pasiruošę užduotims – prisistatymams nestigo žaismingumo ir suvalkiečių tarmės subtilybių, stalai mirgėjo nuo gardžiausių patiekalų įvairovės, o žinių konkurse mokiniai demonstravo išprusimą ir įžvalgumą. Renginys buvo vainikuotas komisijos vertinimu ir nugalėtojų apdovanojimu. Laimėtojais buvo paskelbta Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro komanda, kuri keliaus į  respublikines varžytuves Vilniuje. Linkime komandai didžiausios sėkmės!

Centro informacija

Return to top of page