Skip links

Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas

Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas

Jau septintą kartą Centre vyko tęstinio projekto „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“ varžytuvės. Šiais metais projekto tema – kalendorinės šventės.

Suvalkijos regioną atstovavo Marijampolės profesinio rengimo centro Paslaugų ir Kudirkos Naumiesčio skyrių komandos bei Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro komanda.

Dzūkijos regioną atstovavo Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos bei VŠĮ Elektrėnų profesinio mokymo centro komandos.

Visos komandos demonstravo savo kūrybinius gebėjimus: pasakojo, šoko, dainavo, stalai lūžo nuo vaišių. Visa tai stebėjo ir vertino kompetentinga komisija. Jų nuomone, geriausiai pasirodė Paslaugų skyriaus bei Veisiejų technologijos ir verslo mokyklos komandos. Joms teko garbė savo regionus atstovauti respublikinėse varžytuvėse, kurios vyks 2017 m. lapkričio 30 dieną Vilniuje.

Visiems varžytuvių dalyviams komisija įteikė Padėkos raštus ir atminimo dovanėles.

Eleonora Lisauskienė, vyresnioji profesijos mokytoja
Return to top of page