Skip links

Virėjo modulinė profesinio mokymo programa (turintiems vidurinį išsilavinimą ir kvalifikaciją)

VISOS MOKYMO PROGRAMOS

Kvalifikacijos aprašas

Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą virėją, išmanantį gastronomijos naujoves, ieškantį idėjų gaminant patiekalus, siekiantį išmokti pajusti skonio vientisumą, gebantį interpretuoti ir derinti maisto produktus. Ši programa skirta tęstiniam profesiniam mokymui.

Mokymo dalykai

Programoje numatyti 7 kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai: Tvarkos virtuvėje palaikymas; Pasiruošimas patiekalų gaminimui; Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Salotų, užkandžių ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas; Darbas su dokumentais. Modulių programose numatomas teorinis ir praktinis mokymas. Asmens įgytos kvalifikacijos vertinimo metu bus vertinamos kompetencijos: paruošti gamybai maisto produktus, gaminti pusgaminius, gaminti ir patiekti sriubas, padažus, karštuosius, šaltuosius ir saldžiuosius patiekalus, garnyrus bei užkandžius.

Karjeros galimybės

Asmenys, įgiję virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. Baigus šią mokymo programą, mokymąsi galima tęsti pagal aukštojo mokslo studijų programas.

Return to top of page