Skip links

Pasaulinė maisto diena

Pasaulinė maisto diena

Pasaulinei maisto dienai paminėti spalio 19 dieną Vilkaviškio skyriuje vyko renginys „Naujos maisto ruošimo technologijos”.

Virėjo mokymo programos mokiniai, suaugusiųjų mokymo virėjo kursų dalyvės, mokytojai įdėmiai  stebėjo svečio iš Kauno Egidijaus Katkevičiaus atvežtą maisto ruošimo žemoje  temperatūroje įrangą ir jos veikimo principus. Buvo pademonstruota,  kaip galima įrengimus valdyti nuotoliniu būdu,  kaip vakuumuojami produktai.  Svečias su šia įranga  pagamino įvairius patiekalus. Dalyviai degustuodami  lygino skonines savybes su pačių įprastomis technologijomis pagamintų patiekalų skoniais. Pirmiausiai nuo padėklų dingo nauja technologija paruoštas maistas.

Susitikimas baigėsi pokalbiu apie virėjo specialybės prestižą, apie paklausius specialistus ir įsidarbinimo galimybes. Mokiniai sakė, kad  susitikimas juos dar labiau sumotyvavo mokytis šios specialybės.

Nuoširdžiai dėkojame E. Katkevičiui už galimybę susipažinti su naujausiomis technologijomis, už jo švietėjišką ir labdaringą veiklą savo laisvalaikiu.

 

Renginio organizatorė vyresnioji profesijos mokytoja  Reda Juodaitienė.

Return to top of page