2022m. balandžio 8 d. Marijampolės PRC mokiniai, viešėję Prancūzijoje, Italijoje ir Ispanijoje, su bendruomenės nariais pasidalino stažuotėse įgyta tarptautine patirtimi. Pasveikinimo žodį taręs Direktorius Gražvydas Juodišius pasidžiaugė, kad mokiniai naudojasi galimybėmis įgyti tarptautinės ir tarpkultūrinės patirties, padedančios formuoti ne tik socialinius įgūdžius, bet ir sustiprinti profesinį pasirengimą.

Sklaidos renginyje pirmieji savo patirtį pristatė mokiniai, vykę į tarptautinį susitikimą Prancūzijoje pagal „Erasmus+“ programos projektą „Parama sunkumus patiriantiems mokiniams“ (Inclure sans Exclure). Susitikimo metu komanda bendravo ir bendradarbiavo, atliko įvairias užduotis tarptautinėse komandose, kas padėjo lavinti ne tik komunikacinius, bet ir kalbinius įgūdžius. Renginio metu mokiniai dalinosi įspūdžiais, nuotraukomis, asmeniniais išgyvenimais, užmegztais ryšiais, pajausta motyvacija mokytis ir keliauti.

Dažytojo-tinkuotojo padėjėjo profesijos mokiniai, stažavęsi Italijoje, informatyviai paruoštame pristatyme dalinosi įspūdžiais apie profesinės stažuotės veiklas, aplankytas kultūrines vietas, įgytas patirtis. Besidalindami savo įspūdžiais mokiniai, turintys specialiųjų ugdymosi poreikių, labai džiaugėsi galimybe išvykti ir kitoje aplinkoje pasisemti profesinės patirties.

Padavėjo-barmeno profesijos mokinės, sugrįžusios iš stažuotės Kordoboje (Ispanija), taip pat išsamiai pristatė savo patirtį ir nuotaikingu vaizdo įrašu žiūrovams suteikė galimybę bent kelioms akimirkoms pajausti spalvingąją Ispaniją. Komandą sudarė skirtingos profesinės patirties mokinės – vienoms tai buvo pirmasis tikras padavėjo-barmeno darbo skonis, o kitoms – įgūdžių, įgytų mokymosi metu, tobulinimas, remiantis užsienio šalies patirtimi ir profesinio kelio pasirinkimo užtvirtinimas.

Padavėjo-barmeno profesijos mokinės sklaidos renginio pabaigoje pakvietė dalyvius į ispaniškų skonių degustaciją. Vaišėms mokinės paruošė tradicinius ispaniškus užkandžius – tapus. Tai vieno kąsnio šalti užkandžiai, kurių pagrindas yra ispaniška Chorizo dešra ir Serrano kumpis. Ruošdamos šiuos užkandžius mokinės pasidalino savo patirtimi integruotoje pamokoje su virėjo profesijos mokiniais.

Renginio metu perteiktos patirtys bei įspūdžiai motyvuoja ir skatina pasinaudoti „Erasmus+“ programos teikiamomis tarptautinėmis galimybėmis, suteikia drąsos nugalėti baimes, pajusti ir įvertinti teigiamą poveikį sau, kaip asmenybei.

Projektų vadovė Kamilė Koncevičiūtė

Šis kūrinys atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją. 

/*54745756836*/