Skip links

Vyko paskaita istorinės gastronomijos tema

Vyko paskaita istorinės gastronomijos tema

2021 m. vasario 11 d. įvyko Nordplus Adult projekte „Iš praeities į ateitį“ numatyta virtuali paskaita istorinės gastronomijos tema ,,Proistorinis maistas”. Vilniaus universiteto prof. dr. R.Laužikas papasakojo, kuo žmonės maitinosi, kaip ir iš ko ruošdavo maistą, kokia buvo valgymo kultūra XIII – XIV a. R. Laužikas pabrėžė, jog istorinė mityba atitinka šiuolaikiškos mitybos reikalavimus. Jis pristatė to laikotarpio dažniausiai gamintus užkandžius, pagrindinius patiekalus, sriubas, desertus bei gėrimus. Pasak R. Laužiko, paveldas – gyvas procesas, kur kiekviena karta kūrybiškai interpretuoja tradiciją. Paskaitoje dalyvavo centro bendruomenės nariai, Trečiojo amžiaus universitetas ir kiti norintys. Po paskaitos dalyviai pasidalino savo patirtimi ir įžvalgomis. Paskaita buvo viena iš paskutiniųjų  projekto ,,Iš praeities į ateitį“ veiklų.

Return to top of page