Spalio 11 dieną Marijampolės profesinio rengimo centro Vilkaviškio skyrių aplankė Vilkaviškio pradinės mokyklos 4c klasės mokiniai su mokytoja Lina Petrikiene. Atvyko 17 mokinių, kurie turėjo daug klausimų apie konditerio, virėjo profesijas, apie sausainių receptūras, apie prieskonius ir priedus, kurie padaro sausainius išskirtiniais.
Ketvirtokai pamokėlės metu buvo supažindinti su žaliavomis, kurios reikalingos kepant sausainius. Profesijos vyresnioji mokytoja Lina Urbšienė paaiškino, kad sausainiai bus sveikesni jeigu dalį kvietinių miltų pakeisime viso grūdo ruginiais, migdoliniais miltais. Vg18V grupės mokinės buvo sugalvoją užduotis, ar jau ketvirtokai pažįsta prieskonius.
Būsimieji konditeriai pažvelgę ir pakvėpinę prieskonius, ne visų pavadinimus žinojo. Tačiau jaunosios mokytojos padėjo mokiniams ir paaiškino, kur dažniausiai šie prieskoniai naudojami.
Būsimieji konditeriai buvo paskatinti išbandyti jėgas, puošiant meduolinius sausainukus. Su spalvotu glajumi puošė arkliukus, ežiukus, meškiukus, katinėlius ir t.t. Savo kūryba jie buvo nepralenkiami. Kiekvienas sausainis buvo vienas už kitą gražesni, spalvingesnis, išraiškingesnis. Pamokėlės pabaigoje pažvelgę į jau pabaigtus puošti sausainius visi kartu nusprendėme „Ketvirtokai – ateities konditeriai“.
Po renginio geromis emocijomis tryško ne tik pradinės mokyklos mokiniai, bet ir profesijos vyresnioji mokytoja Lina Urbšienė. Bendravimas su mažaisiais pranoko visus lūkesčius. „Vaikai yra geranoriški, atviri, imlūs ir protingi“ kalbėjo Vg18V mokinės.